Aanmelden:
Meld je bij aankomst eerst aan bij de kampstaf. Neem het ingevulde aanmeldingsformulier én nachtregistratie mee.
Afval:
Glas: in de glasbak.
Papier en karton: klein gemaakt en plat in de papierbak.
Restafval: zo compact mogelijk (zonder lucht) in de molok.
Plastic: liefst zelf brengen naar de containers in de wijk (Hoek Bramenlaan/Zandvoortselaan).
Thema materiaal en kampeermateriaal: mee terug naar huis. Dus ook geen bankstellen laten staan.
Tot slot staan er op het terrein een aantal afvalbakken welke uitsluitend bedoeld zijn als prullenbak (geen vuilniszakken in storten).
Afwassen:
Op je eigen veld of bij de toiletgebouwen aan de buitenzijde. Het gebruik van een biologisch afbreekbaar afwasmiddel heeft onze voorkeur. Elke afwas dient te worden afgesloten met het schoonmaken van de afwasplaats.
Brandblusser:
Bij aanmelding krijgt je per kampterrein verplicht een 6 kg schuimblusser mee. De blusser is alleen bedoeld voor directe noodgevallen (keukentent, kleine bosbrand enz.) en niet om aan het einde van de avond het kampvuur te doven. Misbruik van de blusser wordt in rekening gebracht bij de groep (50,-).
Brandhout:
Brandhout is te koop bij de kampwacht en mag ook worden gesprokkeld (niet uit de houtwallen). Bomen (ook geen dode) mogen niet worden gekapt of anderszins beschadigd. Pallethout is toegestaan mits ontdaan van spijkers. Geen hele pallets op het vuur.
Calamiteiten:
Bel 112 (Locatie noodgeval: Naaldenveld, Zuidlaan 47, Bentveld) informeer daarna metéén de kampstaf (023-5232400) i.v.m. het vrijmaken van wegen en paden, opvang en begeleiden, assisteren e.d. Bij de kampstaf is een uitgebreid calamiteiten- en ontruimingsplan aanwezig. Daarnaast is er een calamiteiten- en ontruimingsplan (verkorte versie) te downloaden.
Caravan, camper:
Op Lange Veld A, B en C zijn caravans toegestaan, op alle andere velden niet. Reserveren is noodzakelijk. Campers en soortgelijke voertuigen zijn niet toegestaan. Op de parkeerplaats mag niet overnacht worden.
Corvee:
Gedurende de zomerkampen hebben de groepen corvee voor de was- en toiletgebouwen en het terrein zelf. De uitgewerkte corveelijst hangt bij beide toiletten. De corveeploegen melden zich bij de kampstaf.
Elektra, telefoon, locker:
Op een paar velden is elektra beschikbaar (zie kaart en tarieven). Neem een (blauwe) CEE-verloopstekker mee. Op alle andere velden is geen stroom beschikbaar (ook niet met een zelf meegebracht verlengsnoer).
Er is gratis elektra aanwezig bij de hangplek naast 'Het gemak'. Hier kan je je telefoon of powerbank opladen (wel erbij blijven).
Er zijn ook lockers om je powerbank (of telefoon) in op te laden. Het gebruik hiervan is gratis en op eigen risico. Sleutel kwijt? Dan brengen wij 10,- in rekening.
Het gebruik van een aggregaat is niet toegestaan.
Honden:
Niet toegestaan, ook niet tijdens haal- en brengmomenten.
Kampgeld:
Tijdens de zomerkampweken worden de groepen verzocht het resterende bedrag uiterlijk de donderdag voor vertrek te betalen. Het kampgeld graag met pin voldoen.
Kampstilte:
Het Naaldenveld ligt nabij woonhuizen. Voorkom geluidshinder. Tussen 23.00 en 07.00 uur mag de nachtrust niet worden verstoord. De leiding is verantwoordelijk voor de naleving hiervan, zodat iedereen een rustige nacht kan hebben. Meld een nachtspel of dropping na 23.00 uur even bij de kampwacht. Het roven van andermans groeps- en nationale vlaggen e.d. is niet toegestaan.
Kampvuren:
Kampvuur (houtvuur) is alleen toegestaan in de stookton op de betonnen plaat. Stookhout in de bak, niet over de rand.
De kampstaf laat zich o.a. adviseren door https://www.natuurbrandrisico.nl/. Zorg voor een alternatief om te kunnen koken als er een stookverbod geldt.
Zorg altijd voor voldoende bluswater in de buurt van het vuur en laat een (smeulend) houtvuur nooit onbeheerd achter.
De aanwezige groepen kunnen gezamenlijk een kampvuur met elkaar organiseren. Hiervoor is de grote kampvuurkuil geschikt. Je kunt de grote kampvuurkuil reserveren bij de kampstaf.
Aan het einde van je verblijf, graag de vuurbak weer netjes achterlaten. Het teveel aan houtskool deponeren in de daarvoor bestemde bak naast de Molok.
Klachten:
De kampstaf van het Naaldenveld is er om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Indien je een klacht hebt, bespreek dit dan meteen tijdens het verblijf met de kampstaf zodat de klacht mogelijk meteen kan worden verholpen. Als je na je verblijf een klacht wil sturen, kan je deze mailen aan team reserveringen of aan de beheerder.
Koelruimte:
Voor levensmiddelen zijn twee koelkasten en een vrieskast beschikbaar in het Gemak. Hou rekening met elkaar qua ruimte. Zet duidelijk je groepsnaam op je spullen en zorg dat de producten in een doos of tas zijn verpakt. Alcoholische dranken mogen niet in de koelkast en zullen door de kampstaf worden verwijderd. Eventuele medicatie graag bij de kampstaf afgeven voor in de koeling.
Mindervaliden:
In ‘t Gemak is een speciale mindervalide ruimte met aangepast toilet, douche en wastafel. Bij de kampwacht is een sleutel op te vragen zodat deze ruimte dag en nacht beschikbaar is. Op de parkeerplaats is één mindervalide parkeerplaats. Alleen de toegangsweg van het Naaldenveld is geasfalteerd. De meeste paden zijn bedekt met bosgrond.
Parkeren en/of laden lossen:
Parkeerterrein is voor ongeveer 60 auto's. In drukke periodes kunnen soms niet alle auto's op het parkeerterrein staan. Hou hier rekening mee.
Het is niet toegestaan met auto's, motoren, brommers of fietsen op het terrein te rijden.
Brengen en halen van kinderen tijdens drukke wisseldagen: graag parkeren op de hoek Zuidlaan/Grenslaan of op de hoek Teunisbloemlaan/Duinrooslaan en dan vanaf daar naar het Naaldenveld lopen.
Verboden te parkeren en te laden en lossen op de Zuidlaan i.v.m een goede bereikbaarheid voor de manege en omwonenden.
Kampeermateriaal dat gebracht wordt met aanhangers heeft onze voorkeur. Dit is snel door de tractor op het terrein te plaatsen.
Bussen, grote vrachtauto's en trekker/oplegger combinaties kunnen niet het Naaldenveld terrein oprijden, zij kunnen ook niet keren aan het einde van de Zuidlaan. Incidenteel kan na overleg een vrachtwagen (model bakwagen) met een maximale lengte van 9 meter op het terrein gelost worden. Let op, hiervoor zijn ervaren chauffeurs nodig en er moet genoeg ruimte zijn om te keren.
Vervoer van kampmateriaal op het terrein: kruiwagens en handkarren zijn aanwezig. Grote hoeveelheden bagage kunnen met de tractor (met eigen of onze aanhanger) worden weggebracht naar het kampterrein. Persoonlijke bagage dient door de kampeerders zelf naar het kampterrein gebracht te worden.
Pionierhout:
Naast ‘t Gemak en vlakbij het toiletgebouw bij Berg en Dal, staan rekken met pionierhout (zie tarieven). Het hout is op lengte gesorteerd. Je kunt geen pionierhout reserveren. Na afloop van je kamp graag het pionierhout weer in hetzelfde rek terugleggen.
Roken en alcohol:
Roken alleen op je eigen kampterrein bij de kampvuurbak, verder nergens anders op het terrein! Matig het gebruik van alcohol (alleen op je eigen veld) en natuurlijk zijn drugs niet toegestaan.
Sanitair en water:
Gratis warme douches: in het Gemak (tussen 07:00 en 23:00 uur, 4 minuten aan, 4 minuten uit),
Chemisch toilet: stortplaats aanwezig.
Toiletten: Er is géén w.c.-papier op de toiletten. In rustige periodes kan je de sleutel van 1 van de toiletten achterin ontvangen (bij verlies van deze sleutel brengen wij 20,- in rekening). Spoel géén schoonmaakdoekjes, tampons of maandverbad e.d. door de wc. Dit veroorzaakt verstopping in de pomp.
Jonge kinderen die na 23.00 uur de was- of toiletruimte gebruiken, moeten worden begeleid door leiding.
Tappunten voor drinkwater (zie kaart). Het is niet toegestaan om waterslangen aan deze kranen vast te maken.
Terrein:
Het Naaldenveld is omheind, volg het hek in één richting om bij het huisje van de kampstaf te komen.
Bij een stortbui neemt de grond weinig water op. Neem voorzorgsmaatregelen. Graaf geen geulen maar wrik de grond los. Het graven van kuilen is niet toegestaan.
Klim niet over de hekken, tenzij er een calamiteit is. Gebruik van de vluchtdeuren is alleen bij een calamiteit toegestaan. De aangrenzende (privé-) percelen zijn niet toegankelijk vanaf het Naaldenveld.
Houd rekening met de privacy van anderen, zowel op het terrein alsmede in de omgeving. Loop of speel niet op het kampterrein van een ander.
Teken:
In ieder natuurgebied heb je kans om een teek op te lopen, ook op het Naaldenveld. Verwijderd binnen 24 uur geven ze weinig kans op besmetting. Controleer iedereen elke dag. Bij de kampstaf zijn eventueel tekenpennen aanwezig. Indien er problemen zijn met het verwijderen van een teek, kan de kampstaf je ook verder helpen. Zie voor meer informatie ook de teek-app van het RIVM.
Te koop, te huur, te leen:
Wij verkopen naambandjes, badges, kaarten en postzegels. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tafels en banken te huren. Ook is er een fietspomp te leen.
WIFI:
Bij het Gemak, het sanitairgebouw bij de ingang, bevindt zich de WIFI Hotspot.